fbpx

Päivitys 2/2024

Ensimmäinen vuosi seurakuntaneuvoston varapuheenjohtajana sekä yleisen kirkkovaltuuston jäsenenä on takana. Vuosi on ollut kiinnostava ja opettavainen. Olen mukana taloustyöryhmässä sekä osallistunut järjestämään mm. kirkollis- ja hiippakuntavaalien ehdokkaiden tapaamisiltaa Oulunkylän kirkolle. Varapuheenjohtajat kokoontuvat noin neljästi vuodessa, muut toimielimet noin kerran kuukaudessa.

Päivitys: Suuret kiitokset isosta luottamuksesta alueellamme Pakilassa. Äänimääräni riitti sekä seurakuntaneuvostoon että kirkkovaltuustoon. Ensikertalaisena useita kausia istuneiden joukossa on turvallista ja hyvä olla!

Alueemme äänestyprosentti laski, se on harmillista. Siihen syitä on pohdittu niin kirkkoherranvaalista kuin maailman tilanteestakin. Toivon kuitenkin, että yhä useampi löytäisi takaisin kirkon pariin. Kirkossa on paljon toimintoja, joista sisältöä saa elämäänsä ihan jokainen. Tätä kirjoittaessani mietin esimerkiksi eilisen illan Kauneimpia joululauluja ja niiden tuottamaa iloa.

Kirkkovaltuuston ja seurakuntaneuvoston työ pääsee kunnolla käyntiin vuoden vaihteessa. Olethan yhteydessä matalalla kynnyksellä ajatuksistasi, huolistasi ja toiveistasi. Tehdään tästä meille Helsingin paras kotiseurakunta!

Olen ehdolla syksyllä 2022 Seurakuntavaaleissa Helsingissä, Pakilan seurakunnassa. Ehdokkaana olen Tulkaa kaikki -listalla.

Miksi ehdolle?

🚸 Olen perheiden ja lapsiperheiden palveluiden puolella

Kirkko tekee hienoa kohtaavaa työtä: perheille järjestetään kohtaamisia muskareiden, perhekerhojen ja tilojen tarjoamisen muodossa. Lapsille ja nuorille suunnattuja kerhoja, harrastuksia ja leirejä on eri-ikäisille. Näin omalla alueella voi tutustua myös muihin kuin oman koulun tai päiväkodin lapsiin sekä muihin perheisiin.

Kaste, rippikoulu, vihkiminen – kaikki tärkeitä siirtymäriittejä perheiden osalta.

Jos joskus on haastavampaa, esimerkiksi perheterapiaa saa seurakunnan kautta.

Perhetyössä avustetaan heitä, joita on kohdannut kriisi: ruoka-apua, vaateapua, Joulupuu-keräys ja tänä vuonna kerätyt erilaiset avustukset Ukrainan pakolaisille.

Seurakunta on ihmisten keskellä tapahtumissa ja ohjaamassa toimintaa perheen pienimmille. Näistä asioista mahdollisimman monta olisi hienoa säilyttää tulevaisuudessa!

🥄ruokajakelun ja diakoniatyön tarpeellisuuden puolella! Monella on hätä ihan arkipäivän elintarvikkeista.

Diakoniatyö on pienemmän ja heikomman puolella. Olipa omassa elämässä kriisinä ja haasteena yksinäisyys, ruuan- tai muun puute tai muu kriisi tai ongelma, diakoniatyöstä saa apua ja neuvontaa. Ruokajakelu on äärimmäisen tärkeä toiminto, jolle nykypäivän kaupungeissa on tarvetta ja kysyntää. Taloudellista heikkoutta voi aiheuttaa työkyvyttömyys, työttömyys tai onnettomuus; pienituloisuus tai muut yllättävät muutokset elämässä. Jokaisen meistä täytyy kuitenkin syödä, ja seurakuntien ruokajakelu on tärkeä toimija ruokajakelun parissa.

🏳️‍🌈💕 love is love ja kirkossa on oltava tilaa kaikille.

Ja suurin niistä on rakkaus. Rakkaus ja lähimmäisestä välittäminen vähentää koettua yksinäisyyttä, tuo iloa elämään ja valaa uskoa tulevaan. Minulle on tärkeää, että liitolleen on mahdollista saada kirkollinen siunaus, jos se on parille tärkeää.

Tasa-arvo, yhdenvertaisuus sekä avoin päätöksenteko ovat kaikki arvoja, jotka allekirjoitan ja siksi olenkin ehdolla Tulkaa kaikki -listalla. Uskon avoimeen ja arvostavaan dialogiin, yhteiseen tulevaisuuden rakentamiseen sekä siihen, että yhteisellä tekemisellä mahdollistamme parhaat ratkaisut ja teemme päätöksiä niin, että mahdollisimman monella on hyvä olla.

Kannatan naispappeutta ja vastustan syrjintää kaikissa sen muodoissa.

Uskon, että vaikuttamisen uusi aikakausi on tulossa, ja että äänestysaktiivisuus saadaan seuraavan vuosikymmenen aikana nousuun myös nuorten ikäryhmissä. Tässä seurakuntavaaleilla on edelläkävijän rooli, sillä kaikki yli 16-vuotiaat saavat äänestää seurakuntavaaleissa.

Kristuksen kirkko on kaikille!

Jos haluat keskustella seurakuntavaalien teemoista, tavoitat minut parhaiten Facebookin messengerin tai sähköpostin kautta. Kuulen mielelläni ajatuksia siitä, mitä Pakilan alueella toivoisit seurakunnan osalta. Monet asiat ovat jo hienosti – mistä asioista haluamme tulevaisuudessa pitää kiinni ja vaalia?

Seuraavat seurakuntavaalit ovat 20.11.2022. Vaalien ennakkoäänestys on 8.–12.11.2022 eli ennakkoäänestyspäivät ovat tiistaista lauantaihin. Lue lisää seurakuntavaaleista Kirkkohallituksen sivuilta.