fbpx

Ei ole ihan yksinkertaista asettua ehdolle yhtään mihinkään vaaleihin vuonna 2020 – tai 2021! Varsinkin tällaisena keltanokkana, jolla puoluekirja on taskussa ollut vain muutaman vuoden. Huomasin kuitenkin, että sivustoltani puuttui tärkeä artikkeli: miksi olen ehdolla kuntavaaleissa, miksi lähdin politiikkaan juuri nyt? Minulla on myös käynyt valtavan hyvä onni ja tuuri: olen päässyt ehdolle niihin vaaleihin, joihin ehdolle olen halunnut asettua. 

Sosialidemokraattisen puolueen jäseneksi

Liityin puolueeseen, kun edellisten eduskuntavaalien jälkeen aloin ajatella, että yksikin ihminen voi olla tekemässä muutosta. Olen ollut jo pitkään turhautunut siihen, miten nelivuotiskausilla Suomessa nykyään tehdään politiikkaa. Toivoisin, että luopuisimme pikavoittojen tavoittelusta ja keskittyisimme aidosti ajamaan yhteistä hyvää. Näin pandemia-aikana ymmärrän, että työskentelemme lyhytjänteisemmin, mutta haluan katsoa reilusti, ainakin kymmenen vuotta eteenpäin, ja olla rakentamassa pitkäjänteisesti yhteiskuntaa, jossa on tilaa jokaiselle. 

Teemoina perheet, koulut ja koulutus sekä työelämä

Kuntavaaleihin minua houkuttelivat erityisesti perheteemat, joiden eri puolia olen päässyt seuraamaan Mothers in Business verkostossa. Ajattelen, että perheillä on oltava paljon valinnanvaraa ja uskon, että moni perhe nauttisi erityisesti osa-aikaisten työmahdollisuuksien yhdistämisestä pikkulapsiarkeen. Meillä on ollut hirveän hyvin: olemme saaneet järkevän etäisyyden paikasta mieluisasta päiväkodista hoitopaikat lapsille, mutta joka paikassa näin ei ole. Näillä pienillä arkeen keskeisesti liittyvillä onnistumisilla on merkitystä. Kuntatasolla päiväkotiverkko, pätevät, osaavat ja toimipisteessään motivoituneet ammattilaiset takaavat työrauhaa myös muilla sektoreilla työskenteleville huoltajille. Koulujen osalta puhuttavat ja minua pohdituttavat luokkakoot, rakennusten kunto ja sisäilma sekä se, miten voisimme ennaltaehkäistä ja puuttua kiusaamiseen yhä aikaisemmassa vaiheessa. 

Ajattelen myös, että kuntapäättäjät ovat rakentamassa työelämää joka houkuttelee kovimmat osaajat myös kunnalle töihin ja toisaalta yrittäjiä tarjoamaan työtä Helsingissä. Meillä on vahvaa stat-up-skeneä eli mahdollisuutta innovoida, kasvata ja skaalata yrityksiä ja sitä kautta synnyttää verotuloja. Me tarvitsemme osaajia, joita pääkaupunkiseudun useista kouluista valmistuu. Olen työskennellyt päätoimisesti yrittäjänä urani aikana useampaan otteeseen ja ymmärrän erityisesti aloittavan yrittäjän haasteet, toisaalta myös sukupolven vaihdokset haastavat yrittäjiä. Puhumattakaan siitä, millaista on luopua yrityksestä, jos työuran aikana on väistellyt eläkemaksuja minimisummalla. 

Haluan oppia: olla mukana lautakuntatyössä ja viedä eteenpäin asioita, joille arjessa on merkitystä: perhe-elämän, koulutuksen ja opiskelun sekä työelämän yhdistämistä.

Kuntapäättäjänä haluan oppia: olla mukana lautakuntatyössä, olla dialogissa muiden kanssa ja aina etsiä yhteistä parasta. Välillä se tarkoittaa, että suuren kuvan lisäksi myös pienet yksityiskohdat tulee ottaa haltuun. Onneksi olen nopea oppimaan ja sisäistämään suuria tietokokonaisuuksia ja hahmotan asioiden suhteita toisiinsa. Haluan toimia arvojeni mukaisesti ja tehdä parhaani tulevaisuuden yhteiskunnan vuoksi. 

Syyt asettua ehdolle ovat siis lopulta aika yksinkertaisia: haluan olla osaltani rakentamassa parempaa yhteiskuntaa. Tästä on hyvä lähteä liikkeelle rakentamaan parasta mahdollista maamme pääkaupunkia Helsinkiä! 

Saattaisit myös pitää näistä: